SEBASTIAAN IN DE SPOTLIGHTSSSSSSSSS!

Hey! Ik ben Sebastiaan Gaastra, 22 jaar oud en momenteel werkzaam als Business Intelligence & Analytics consultant bij WE ARE DECODE. Woonachtig in Weert, maar mijn ‘roots’ liggen in Rotterdam. In mijn vrije tijd fitness ik graag, ben ik een muziekliefhebber, draai ik regelmatig als DJ op feestjes én bezoek ik graag een festival.

Sebastiaan! Meteen met de deur in huis: alles kan en alles mag. Wat staat er dan nu ab-so-luut bovenaan jouw bucketlist?
Naar de Amerikaanse westkust om daar een roadtrip te maken. Sinds ik klein ben heb ik altijd al iets gehad met Amerika en met name steden als Los Angeles en San Francisco. De natuur, de mensen en de kolossale steden maken dit voor mij de absolute wens om nog te doen.

Wie is jouw állergrootste voorbeeld en waarom?
Mijn oma die in 2019 is overleden. Mijn oma was een persoon die áltijd voor iedereen klaar stond, wist mij altijd raad te geven in goede en slechte tijden, had een hele positieve mindset en maakte zich niet snel druk om dingen. Ze had lichamelijk veel tegenslagen maar bleef altijd volhouden. Haar manier van denken en doen en haar wijsheid is wat ik nog altijd dagelijks koester.

Welke app zou jij nú willen ontwikkelen om de wereld een klein beetje beter te maken?
Dé ultieme festival app die op elk festival werkt. Ik ervaar vaak een aantal problemen als ik op een festival ben, zoals de verkeerde bus ernaartoe nemen of het missen van de laatste trein terug omdat je de tijd vergeten bent. Daarom moet deze app de beste reis voor je uitrekenen en zodra het tijd is om naar huis te gaan krijg je een melding 😉. Ook komt het wel is voor dat een aantal vrienden naar een andere stage willen. Vervolgens vind je deze vrienden niet meer terug op het terrein. Daarom moet de app in staat zijn om te laten zien waar iedereen zich bevindt op het festival. Als ‘laatste’ (ik heb er nog wel meer, maar dan wordt het een te lang verhaal) moet er een mogelijkheid zijn om munten te kopen voor het festival in de app. Je hoeft dan niet in de rij te staan om munten te kopen, je raakt ze niet kwijt en je hebt geen last van muntautomaten die niet werken.

BOEM. Je bent betoverd en je bent opeens de beste motivational speaker van de wereld. Er zitten 100.000 mensen in jouw zaal. Over welk onderwerp gaat jouw lezing?
Ik houd me de laatste tijd veel bezig met de ontwikkelingen in de wereld. Ik probeer hierbij het nieuws van twee kanten te begrijpen, zelf onderzoek te doen en dan pas een conclusie te trekken. Onderwerpen die zoal aan bod komen zijn de oorlog in Oekraïne en de torenhoge inflatie. Iets wat ik bijvoorbeeld merkwaardig vind is dat veel oliemaatschappijen momenteel enorm veel winst maken, terwijl consumenten de hoofdprijs betalen. Waarom kan de prijs niet omlaag, maar kan bijv. Shell wel enorm veel winst hebben gemaakt afgelopen kwartaal?

Als je één vraag zou mogen stellen aan een alleswetend iemand: welke vraag zou dat zijn?
Misschien niet het leukste onderwerp, maar wel iets wat 100% zeker is in het leven en waar we (nog) niks van weten: wat gebeurt er als we er niet meer zijn?