Het No-Code platform WEM in combinatie met Business Intelligence

De applicaties die WE ARE DECODE bouwt in WEM genereren en verwerken veel informatie. Deze Informatie is voor een organisatie van groot belang. Organisaties kunnen namelijk op basis van die informatie strategische beslissingen nemen. Dit heet Business Intelligence (BI). In dit artikel vertelt WE ARE DECODE hoe dat werkt in combinatie met onze WEM-applicaties.

Wat is BI?
BI is een technologie die zich richt op het inzichtelijk maken van historische data. Deze data wordt inzichtelijk gemaakt door middel van rapporten en interactieve dashboards. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in je bedrijfsprocessen, omzet en klanttevredenheid. Daardoor kunnen organisaties knelpunten ontdekken en deze inzichtelijk maken om in de toekomst te voorkomen. Er is dan volledig inzicht in hoe de organisatie ervoor staat, wat organisaties naar succes moet brengen. 

Het No-code platform WEM en BI
Veel WEM-applicaties bevatten historische data. Als deze data inzichtelijk wordt gemaakt in de applicatie kan dit leiden tot performance problemen. De WEM applicatie moet dan veel informatie opvragen en daarvoor is WEM ongeschikt. Het is wel mogelijk om data van bijvoorbeeld gister en vandaag te tonen in WEM. Maar, WEM beschikt niet over de middelen om uitgebreide rapporten en interactieve dashboards te bouwen. 

Een aparte BI omgeving is een geschikt middel om deze problemen op te lossen. Allereerst wordt de data naar een andere plek verplaatst. Hierdoor wordt tijdens het opvragen van de data de applicatie niet belast. Daarnaast beschikken BI tools over het maken van rapporten en uitgebreide filter en datavisualisatie mogelijkheden.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe BI in WEM verschilt ten opzichte van een BI omgeving.

In de afbeelding is te zien dat er een data connectie wordt gemaakt met de BI omgeving. Dit kan op verschillende manieren in WEM, zoals met REST, OData en SOAP. OData is bijvoorbeeld in veel BI omgevingen te gebruiken. In de omgeving wordt een directe verbinding gemaakt met de data in de applicatie. Een andere mogelijkheid om de data te exporten naar een externe database.

De conclusie is dat WEM geschikt is om met een kleine hoeveelheid data te werken. Grote historische datasets beïnvloeden de snelheid van een WEM applicatie. Daarvoor is een BI omgeving geschikter. Met behulp van bijvoorbeeld een OData connectie is het mogelijk om de data te gebruiken in een BI omgeving en direct rapporten en interactieve dashboards te bouwen. 

Heeft u vragen of interesse in de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op, onze collega Sebastiaan Gaastra helpt je graag op weg! Sebastiaan is te bereiken op s.gaastra@thedoc.nl.