De eerste weken met No-Code

Hallo, mijn naam is Bart Rijnders en inmiddels werk ik een aantal weken voor WE ARE DECODE. Voordat ik hier werkzaam was, was ik zeer sceptisch over no-code applicatieontwikkeling. Hoe kan men nu dezelfde waarde leveren met no-code terwijl het door mij oh zo geliefde Java zo veel meer opties te bieden heeft. Inmiddels weet ik beter, door mijn gebrek aan ervaring met no-code platformen wist ik helemaal nog niet wat je allemaal kunt bouwen met een low of no-code platform. Het platform waar ik de laatste tijd de meeste ervaring in op heb gedaan is WEM en ondertussen kan ik je verklappen dat ik enorm van no-code ben gaan houden. Ik deel én neem jullie graag mee in mijn verhaal.

De eerste stapjes.
Via een vacature kwam ik in contact met WE ARE DECODE. Tijdens de eerste gesprekken hebben de collega’s van WE ARE DECODE mij verschillende applicaties laten zien die ze gebouwd hadden met WEM. Deze applicaties zagen er in mijn optiek erg gelikt uit. Ik was gelijk nieuwsgierig in de mogelijkheden van WEM en hetgeen er allemaal mee gebouwd kan worden. Het eerste wat ik gedaan heb toen ik thuiskwam van deze gesprekken? Een gratis WEM account aanmaken en starten met de WEM Essentials training. Deze WEM Essentials training leert je de basis van WEM. Hoe klik je een GUI in elkaar? Hoe zet ik een datamodel op? Hoe modeleer ik mijn processen? Op al deze vragen geeft deze training een antwoord. Het onderwerp van deze training is het maken van een webshop voor een fietsenwinkel en aan het eind van de training kun je deze al helemaal realiseren zonder ook maar één regel code te hebben geschreven. Mocht jij zelf graag een keer willen ondervinden wat je allemaal met WEM kan bouwen dan raad ik je aan om deze training ook eens te volgen op my.wem.io. De training helemaal afmaken hoeft niet per se. De eerste lessen geven namelijk al een mooi beeld van het werken met een no-code platform als WEM. 

Zonder zijwieltjes.
De collega’s van WE ARE DECODE die mij hebben geïntroduceerd in de wereld van no-code mag ik ondertussen mijn collega’s noemen. Na de eerste stapjes in WEM was ik om en had ik besloten om aan een nieuw avontuur te beginnen als no-code ontwikkelaar. Mijn collega’s hebben mij in de eerste weken de gevorderde cursus van WEM gegeven en al vrij snel kon ik aan de slag met het ontwikkelen van een applicatie voor intern gebruik. Voor deze applicatie was een koppeling met de API van Exact nodig. Een koppeling als deze had ik nog niet eerder gedaan in WEM maar ook dit bleek een ‘piece of cake’ te zijn. Al het harde werk en de ‘troubleshooting’ werd door WEM afgevangen. 

Tijdens dit interne project kwam ik ook in aanraking met widgets. Widgets zijn onderdelen die niet standaard in het WEM platform zitten maar die door een ontwikkelaar kunnen worden toegevoegd. Voor het maken van deze widgets heeft WEM een ontwikkelomgeving die het maken van uitbreidingen voor het WEM platform makkelijk maken. Hierdoor is het maken van widgets geen grote uitdaging. 

Ondertussen ben ik alweer heel wat weken en dus ook ervaring verder. Samen met mijn collega’s heb ik mogen werken aan een aantal ingewikkelde en bedrijfskritische applicaties die nu door honderden gebruikers gebruikt worden. 

Wat mij betreft op naar meer!
Wil u vragen over applicatieontwikkeling met WEM of heeft in interesse in de mogelijkheden van WE ARE DECODE?

Neem dan contact op met mijn collega Stan Wolters. Hij helpt je graag verder en is te bereiken via s.wolters@thedoc.nl of op 06-24710777