BART IN DE SPOTLIGHTSSSSSSSSS!

Hallo, Ik ben Bart Rijnders, 28 jaar oud en werkzaam als junior software developer bij WE ARE DECODE. Ik ben geboren in Budel waar ik nog altijd woon. Mijn vrije tijd ga ik graag fietsen door de natuur, Speel ik graag een strategische game, codeer ik voor mezelf handige apps of ga ik van het leven genieten met wat vrienden. 

Met een achtergrond in Java development vragen mensen mij vaak waarom ik dan nu werk in een no-code team, daar heb ik een heel eenvoudig antwoord op: Software development draait als je het mij vraagt niet om coderen maar juist om het oplossen van problemen door middel van software. Laat snel problemen kunnen oplossen en snel waarde leveren nu net sterke punten zijn van no-code development. Daarnaast is het deel uitmaken van een hongerig en enthousiast team zoals WE ARE DECODE natuurlijk fantastisch. Samen met dit team hoop ik nog lang samen te kunnen groeien en mooie projecten te gaan starten.

Bart! Meteen met de deur in huis: alles kan en alles mag. Wat staat er dan nu ab-so-luut bovenaan jouw bucketlist?
Het is waarschijnlijk onrealistisch, maar ik zou heel graag een keer een ruimtereis willen maken. Het lijkt mij geweldig om vanuit de ruimte de aarde in zijn geheel te kunnen zien.

Wie is jouw állergrootste voorbeeld en waarom?
Ik kan niet één persoon kiezen want ik heb niet één persoon waar ik naar op kijk. Mijn voorbeelden zijn de mensen die gewoon iedere dag opstaan en naar hun beste kunnen de wereld een stukje beter maken. Niet iedereen kan de wereld veranderen maar als je je best doet dan ben je voor mij al een voorbeeld.

Welke app zou jij nú willen ontwikkelen om de wereld een klein beetje beter te maken?
Een applicatie die gebruikt kan worden door de vluchtelingen uit Oekraïne die de oorlog ontvluchten of een applicatie voor de mensen daar die alle hulp nu kunnen gebruiken.

BOEM. Je bent betoverd en je bent opeens de beste motivational speaker van de wereld. Er zitten 100.000 mensen in jouw zaal. Over welk onderwerp gaat jouw lezing?
Ik zou niet snel als spreker voor 100.000 man gaan staan. Wat ik in plaats daarvan zou organiseren is een klimaat hackathon. Het klimaatprobleem is naar mijn mening het grootste probleem van onze en de volgende generatie. Ik ben heel benieuwd wat voor ideeën uit een zaal met 100.000 mensen zouden komen.

Als je één vraag zou mogen stellen aan een alleswetend iemand: welke vraag zou dat zijn?
Sow dat is een lastige. Ik zou honderden vragen kunnen stellen. De vraag ik als eerste zou vragen zou zijn: Wat was er voor de oerknal?